Γενικές γνώσεις

 1. Οδηγός Επιλογής Πικάπ (Πως να Επιλέξω Πικάπ?)

  Clearaudio

  Μετά από πολλές ερωτήσεις που δεχόμαστε και βλέποντας τις απορίες που δικαιολογημένα υπάρχουν αποφασίσαμε να δώσουμε μια κατάθεση γνώσεων και ψυχής που θα βοηθήσει τους νεοεισερχόμενους και όχι μόνο στο μαγικό κόσμο του βινυλίου να κάνουν μια σωστή επιλογή.

  Read more »
 2. Τοποθέτηση ηχείων σε 5 εύκολα βήματα:

  Η σωστή τοποθέτηση ηχείων μπορεί να είναι μια από τις πιο ευεργετικές αλλαγές που μπορεί να κάνει κανείς σε ένα ηχοσύστημα. Όταν τοποθετείται σωστά, η ζωή και η κατεύθυνση που μπορεί να δώσει στην απόδοση του συστήματός σας στο σύνολό του είναι τόσο ξεκάθαρη όσο η διαφορά μεταξύ της ακρόασης μιας ηχογράφησης της διάσημης παράδοσης του "Richie Havens" της "Ελευθερίας" και της πρώτης σειράς στο Woodstock που βιώνει αιφνιδιαστικές κραυγές και φρενικό τραύμα από πρώτο χέρι.

  Η παραμικρή μετατόπιση ή περιστροφή στα ηχεία σας μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς το soundstage σας, για καλύτερα ή χειρότερα. Και όταν ακόμη ένα εκατοστό θα μπορούσε να είναι υπεύθυνο για το μετα&sig

  Read more »
 3. Ηχείο - Αλήθειες και ψέματα. Τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά ηχείου

  Το ηχείο μετατρέπει  το ηλεκτρικό σήμα που έρχεται από τον ενισχυτή σε μεταβολές της πίεσης του ατμοσφαιριού αέρα. Για να κατορθώσουν τα ηχεία να κάνουν α&upsilon

  Read more »
 4. Ήχος

  Ο ήχος είναι η αίσθηση που προκαλείται λόγω της διέγερσης των αισθητηρίων οργάνων της από μεταβολές πίεσης του ατμοσφαιρικού αέρα. Αυτές οι μεταβολές διαδίδονται με τη μορφή ηχητικών κυμάτων. Πολλές φορές στην πράξη, ο όρος χρησιμοποιείται ως ταυτόσημος με την έννοια των ηχητικών κυμάτων - για παράδειγμα, συνηθίζεται η έκφραση διάδοση του ήχου (αντί του ορθότερου διάδοση των ηχητικών κυμάτων).Τα ηχητικά κύματα παράγονται από σώματα που εκτελούν μηχανικές ταλαντώσεις (δονήσεις), και επομένως χαρακτηρίζονται ως μηχανικά κύματα (ελαστικότητας) που μεταφέρουν μηχανική ενέργεια.

  Χαρακτηριστικά του ήχου :

  Ένα ηχητικό κύμα χαρακτηρίζεται από φυσικές ιδιότητες όπως συχνότητα, περίοδος, μήκος κύματος,πλάτος ταλάντωσης , χρόνος και κυματομορφή. Από αυτές τις ιδιότητες πηγάζουν τέσσερα χαρακτηριστικά που αποσκοπούν στην περιγραφή ενός ήχου από μουσικοακουστικής προσέγγισης και είναι τα εξής: ύψος, ένταση, διάρκεια και χροιά Η συχνότητα εκφράζει την ταχύτητα ταλάντωσης και μετράται σε κύκλους ανα δευτερόλεπτο (Hertz, Hz). Γρηγορότερες ταλαντώσεις επιφέρουν υψηλότερους - οξύτερους - ήχους, ενώ βραδύτερες ταλαντώσεις επιφέρουν χαμηλότερους - βαρύτερους - ήχους.

  Ο μουσικά εξειδικευμένος όρος 'ύψος' δηλώνει πόσο υψηλός ή χαμηλός είναι ένας ήχος, χαρακτηριστικό που εξαρτάται από την έντονη παρουσία περιοδικών ταλαντώσεων.

  Ως ένταση αποκαλείται το πόσο ισχυρή ή ασθενής είν&

  Read more »