Clearaudio

Μετά από πολλές ερωτήσεις που δεχόμαστε και βλέποντας τις απορίες που δικαιολογημένα υπάρχουν αποφασίσαμε να δώσουμε μια κατάθεση γνώσεων και ψυχής που θα βοηθήσει τους νεοεισερχόμενους και όχι μόνο στο μαγικό κόσμο του βινυλίου να κάνουν μια σωστή επιλογή.

 

Φυσικά και υπάρχουν καλές επιλογές για κάθε πορτοφόλι...

 

Αρχίζοντας αυτό που θεωρούμε αναγκαστικό να έχουμε στο μυαλό μας είναι ο τρόπος λειτουργίας και φυσικά βασική ιδέα παραγωγής και αναπαραγωγής του ήχου.

 

Το πικάπ αποτελείται από ένα πλατό που περιστρέφεται, ένα μοτέρ που δίνει τη κίνηση στο πλατό και ελέγχει τη ταχύτητα περιστροφής, ιμάντα κίνησης ή μηχανισμό Direct-Drive (όπως το θρυλικό MKII της Technics), ενα βραχίονα που στερεώνει τη κεφαλή και από μέσα του περνάνε τα καλώδια σήματος και τέλος τη κεφαλή μας.

 

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του πικάπ είναι φυσικά το ίδιο το πικάπ, το σώμα του...

 

Η λειτουργία της κεφαλής είναι χοντρικά παρόμοια με του μικροφώνου. Μέσω πηνίων κάνει τις δονήσεις της βελόνας ηλεκτρικό σήμα, πολύ μικρής έντασης και αυτό στη συνέχεια ενισχύεται και ξαναγίνεται ήχος στα ηχεία μας.

 

Ας τα πάρουμε με ανάποδη σειρά


1. Σώμα του Πικάπ

Όσο αφορά το σώμα του πικάπ... Από τη στιγμή που η κεφαλή είναι σαν μικρόφωνο φαντάζεται ο καθένας το ρόλο του σώματος. Αν κάποιος έχει επαφή με κιθάρες ίσως του είναι λίγο πιο εύκολο.

Έχετε φανταστεί ποτέ τον ήχο που θα έβγαινε από μια πλαστική κιθάρα??

Σαν παιδί 3-4 χρονών είχα μια τέτοια! Για παιχνίδι ήταν καλή, αλλά όχι για να παίζει μουσική! Γιατί λοιπόν τώρα να ζητάμε να βγαίνει ήχος από κάτι τέτοιο και επίσης να είναι αξιοπρεπής και αληθοφανής?

Από τα εισαγωγικά μέχρι και τα ονειρικά HiEnd Πικάπ δίνουμε βάση στο ίδιο το σώμα, το υλικό κατασκευής, το βάρος του (μάζα), το πόσο στιβαρή κατασκευή είναι. Ένα λεπτό σημείο είναι η απόσβεση που κάνει στους εξωτερικούς κραδασμούς.

Αν κάποιος δεν έχει εμπειρία με πικάπ και HiFi γενικά θα το αναφέρει σαν... άγχος? ένταση? ελαφρύ βουητό? Κάπως...

Όλοι το ακούνε αλλά κάποιος που ξέρει θα πει απλά ότι είναι ανάδραση του ήχου στη κεφαλή λόγο κακής απομόνωσης.. Στις πιο Premium καταστάσεις χρησιμοποιούμε ειδικές βάσεις για τα πικάπ που προσφέρουν αυτή τη πολυπόθητη αδράνεια.

Κάποιοι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές Πικάπ όπως η Clearaudio χρησιμοποιούν μαγνητικά πηγάδια για ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση και την εξάλειψη τον θορύβων, τριβής και εξωτερικών.


2. Κεφαλή Πικάπ

Αποτελείται από 2 μέρη, τη κεφαλή που περιέχει τα πηνία που "μεταφράζουν" τις δονήσεις σε ρεύμα και τη βελόνα που "διαβάζει" τα αυλάκια του δίσκου και δημιουργεί τις απαραίτητες δονήσεις.

Οι κεφαλές χρησιμοποιούν 2 τεχνολογίες, MM (Κινητού Μαγνήτη) και MC (Κινητού Πηνίου).

 

Η διαφορά είναι ότι στις MM ο μαγνήτης είναι στερεωμένος πάνω στο Cantrilever και τα πηνία σταθερά στο σώμα της κεφαλής.

 

Στις κεφαλές κινητού Πηνιού συμβαίνει το αντίθετο. Πανω στο Cantilever της βελόνας είναι στερεωμένα τα πηνία και οι μαγνήτες σταθεροί.

 

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε τύπου

 

ΜΜ

 

- Υψηλή στάθμη εξόδου

- Εύκολη αντικατάσταση βελόνας

- Προσιτή τιμή

 

- Υψηλή παραμόρφωση

- Μεταβλητή απόκριση

- Ανάγνωση Περισσότερου θορύβου επιφανείας

 

MC

 

- Πολύ μικρή παραμόρφωση

- Τέλεια απόκριση

- Πολύ καλή τονική συμπεριφορά, με γλυκό ήχο και πολύ ανάλυση

- Ανάγνωση Περισσότερης πληροφορίας, και Λιγότερου θορύβου επιφανείας

 

- Μικρή στάθμη εξόδου, χρειάζεται καλύτερους προενισχυτές πικάπ

- Η βελόνα δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Πολλές εταιρείες σαν τη Clearaudio προσφέρουν απόσυρση για σπασμένες κεφαλές σε τιμή που στην ουσία αγοράζουμε μόνο τη βελόνα

- Αρκετά μεγαλύτερο κόστος αγοράς

 

mm vs mc κεφαλές πικάπ

 

Εκτός από το σώμα της κεφαλής, υπάρχει η βελόνα που ανάλογα το τύπο MM ή MC εκτός από μαγνήτη ή πηνίο έχει το Cantilever, ανάρτηση βελόνας και το διαμάντι που "διαβάζει" τον δίσκο μας.

Διαφορές στη ποιότητα απόδοσης υπάρχουν σε όλα τα σημεία και της βελόνας. Καλύτερα υλικά, καλύτερες αναρτήσεις προσφέρουν ακόμα καλύτερο ήχο και μεγαλύτερη δυναμική στην απόδοση της μουσικής.

 

Οι τύποι του διαμαντιού διαφέρουν σε Spherical & Elliptical

 

Με τα διαμάντια τύπου Spherical έχουμε λιγότερη επαφή με τα αυλάκια του δίσκου. Οι υψηλές συχνότητες δεν "διαβάζονται" στο 100% και αυτό βοηθάει στο να ακούγεται σε γενικές γραμμές λιγότερος θόρυβος και αδυναμίες.

 

Τα διαμάντια τύπου Elliptical από την άλλη χρησιμοποιούνται για HiFi συστήματα. Προσφέρουν αναλυτική "ανάγνωση" και πλούσιο σε συχνότητες αποτέλεσμα.

Άλλες σχεδιάσεις είναι του Ιάπωνα επιστήμονα Shibata, ο οποίος υλοποίησε το 1971 σχήμα διαμαντιού που πήρε και το όνομα του, η Gyger S double polished, η Micro Line της Clearaudio και άλλες που τις συναντάμε όμως σε κεφαλές μεγάλης ακρίβειας και κόστους.

 

Για να καταλάβουμε τη διαφορά αρκεί να αναφέρουμε ότι η Ortofon χρησιμοποιεί Ελλειπτικά διαμάντια στις κεφαλές που προορίζονται για Υψηλής Ανάλυσης HiFi ακροάσεις και Σφαιρικές στην επαγγελματική της σειρά (DJ) που το μόνο που μας απασχολεί είναι να παίζουν αξιοπρεπώς και να έχουν μεγάλη αντοχή.

 

Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο καταλαβαίνετε τι κάνουν στον ήχο τα πλαστικά, ημικυκλικά "wanna be διαμάντια" που φοράνε τα βαλιτσάκια και τα υπόλοιπα οικονομικά "πικάπ".


3. Βραχίονας

Το ζητούμενο για ένα βραχίονα είναι να στερεώνει σωστά τη κεφαλή μας, να μην αντιστέκεται όταν η κεφαλή ακολουθεί τα αυλάκια του δίσκου και να μεταφέρει μέσω της εσωτερικής του καλωδίωσης το ρεύμα που παράγεται στη κεφαλή στον προενισχυτή ή στον ενισχυτή μας αν έχει ενσωματωμένο προενισχυτή πικάπ (είσοδο Phono που λέμε απλά).

 

Η τοποθέτηση της κεφαλής είναι από τα πιο βασικά σημεία του πικάπ. Χρειάζεται να "πέφτει" σε συγκεκριμένο σημείο (κρέμαση κεφαλής) για να έχουμε τη καλύτερη δυνατή ανάγνωση.

Ο βραχίονας πρέπει να ρυθμίζεται ώστε να είναι απόλυτα παράλληλος με το δίσκο κατά την ανάγνωση (ρύθμιση VTA).

Να ρυθμίζει το βάρος ανάγνωσης της κεφαλής σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή της. Και τέλος το αντίβαρο (Antiskating) να είναι σωστά ρυθμισμένο για να διαβάζει σωστά το δίσκο και να αναπαράγει με την ίδια στάθμη το αριστερό και δεξί κανάλι από τα αυλάκια του δίσκου μας.

Η εσωτερική καλωδίωση έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί από τη μία μεταφέρει πολύ αδύναμο ηλεκτρικό σήμα, από την άλλη διαμορφώνει και αυτή τις χροιές που ακούμε.

 

Μεγάλη σημασία έχει και στερέωση του καλαμιού του βραχίονα. Να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες τριβές.

 

Όσο αφορά το υλικό και το τρόπο κατασκευής του βραχίωνα υπάρχουν διάφορες υλοποιήσεις, από αλουμινένιους μέχρι ανθρακονυμάτων (Carbon) και ειδικών κραμάτων αλουμινίου. Και σε αυτό το σημείο η στήριξη του παίζει ρόλο. Σε καλές υλοποιήσεις υπάρχουν από προσεκτικά σχεδιασμένες βάσεις εως ενός σημείου στήριξης και μαγνητικές.

 

Για τους παράλληλους δεν θα γίνει εκτενής αναφορά εδώ αλλά προσφέρουν την τέλεια ανάγνωση από την αρχή εως τη τελευταία νότα του δίσκου.


4. Μετάδοση κίνησης

Η κίνηση του πλατό γίνεται με ιμάντα (Belt Drive) ή με απευθείας κίνηση (Direct Drive). Με τον ιμάντα έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή απομόνωση του θορύβου του μοτέρ από το πλατό, έχουμε πιο "ήσυχη" και ομαλή αναπαραγωγή. Με τη χρήση του Direct Drive (το έχουμε δει σε επαγγελματικά μόνο) έχουμε αντοχή για δύσκολες χρήσεις. Όπως έναν DJ που "σκρατσάρει" συνεχώς και θέλει πολύ άμεσο Start-Stop.


5. Μοτέρ

Το ζητούμενο από ένα μοτέρ είναι να έχει σωστή ανάρτηση αν δεν είναι εξωτερικό και να μην μεταδίδει τους κραδασμούς που δημιουργούνται από τη λειτουργία του. Η ανάρτηση του μοτέρ έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και εξέλιξης όλα αυτά τα χρόνια.

 
6. Πλατό

Το πλατό του πικάπ μας. Στα παλιότερα consumer Πικάπ συναντάμε συνήθως ελαφριά πλατό αλουμινίου.

Η τεχνολογία έχει προοδεύσει αρκετά από τότε, έχει αποδειχτεί ότι η μάζα και το υλικό του πλατό έχει πολύ μεγάλη επίδραση στον τελικό Ήχο. Οι εταιρείες που το "ψάχνουν" αρκετά χρησιμοποιούν το 2020 πλατό ξύλινα, ακρυλικά, γυάλινα, μεταλικά με ταυτόχρονη χρήση υλικών για την απόσβεση (δες Debut Carbon EVO) και από βινύλιο. Σε αυτό το σημείο αξίζει να ειπωθεί ότι σε οποιοδήποτε πλατό μπορεί να αντικατασταθεί η "τσόχα" με φελό, με συνθετικό φελού και καουτσούκ, δέρμα ή στο απόγειο της απόδοσης με ειδικό Mat πικάπ από βινύλιο.Κλείνοντας καλό θα ήταν να δείξουμε κάποια από τα πικάπ (εως 3500€) που επιλέγουμε με βάση αυτά τα κριτήρια τη στιγμή που γράφεται το άρθρο (11/2020)

Project Audio Primary E (229€)

Primary E - Project Audio

 

Ξύλινο χειροποίητο πικάπ της Project Audio κατασκευασμένο στην Ευρώπη

 

Με αυτόν τον έξυπνο σχεδιασμό του πικάπ Primary E, η Project Audio μπόρεσε να συνδυάσει πολύ καλή ποιότητα ήχου σε μία απλή κατασκευή.
Ο σχεδιασμός Plug & Play με προεπιλεγμένο βάρος και αντι-skating για την παρεχόμενη κεφαλή Ortofon OM μείωσε το κόστος και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά καλό και εύκολο στη χρήση.

Τα πόδια στήριξης που απορροφούν κραδασμούς, απομονώνουν το πικάπ από την επιφάνεια στην οποία είναι τοποθετημένο για να προσφέρουν τον καλύτερο δυνατό ήχο.
Με έξυπνη κατασκευή και χωρίς περιττές λειτουργίες, κατάφερε η 
Project Audio να διατηρήσει τη τιμή ελκυστική, παρόλο που το προϊόν αυτό κατασκευάστηκε χειροποίητα στην Ευρώπη. Με αυτό τον τρόπο είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας την ποιότητα ήχου που αξίζουν!

1 .  ΟΧΙ πλαστικό

2 . Κεφαλή ποιότητας Ortofon  mm ( κινητού μαγνήτη )

3 . Πόδια που απορροφούν κραδασμούς

4 .  Ιμάντας οδήγησης με σύγχρονο κινητήρα

5 . Ειδικό σκελετό από σύνθετες ίνες

6 . Ελαφρύς βραχίονας από αλουμίνιο με δακτύλιο Sapphire
7 . Επιχρυσωμένες επαφές

8 . Ανοξείδωτος και χάλκινος δακτύλιος

9 . Κομψό καπάκι για κάλυψη απο την σκόνη με ρυθμιζόμενους μεντεσέδες

10 . Σιλικονούχος ιμάντας για μεγαλύτερη απόσβεση
    AT-LPW30TK - Audio technica (348€)

AT-LPW30TK - Audio technica

Τύπος: Χειροκίνητο με κίνηση από ιμάντα (Belt drive)

Παρέχεται με το ειδικό αποσπώμενο audiophile shell της Audio-Technica AT-HS4

Πλατό κατασκευασμένο από χυτό αλουμίνιο με anti-resonance rubber mat πάχους 4.5mm Φινίρισμα: Teak

Τύπος Μοτέρ: DC Ταχύτητες: 33-1/3 RPM, 45 RPM

Ενσωματωμένος προενισχυτής phono to line

Βραχίονας ευθύγραμμος απόλυτα ζυγισμένος με σύστημα απόσβεσης και δυνατότητα ρυθμίσεων βάρους ανάγνωσης / anti-skating και υδραυλικό lift

Παρέχεται με ζυγισμένη ειδικών προδιαγραφών κεφαλή VM Dual Magnet Audio-Technica AT-VM95C

Wow and Flutter: <0.2% WRMS (33 1/3 RPM) at3kHz

Signal-to-Noise Ratio: >60 dB

Output Level Pre-amp: “PHONO”: 1.5-3.6 mV nominal at 1 kHz, 5 cm/sec “LINE” 129-313 mV nominal at 1 kHz, 5 cm/sec Phono Pre-Amp Gain: 36 dB nominal, RIAA equalized & 56 dB nominal, RIAA equalisedProject Audio T1 (379€)

T1 - Project Audio

Το Πικάπ T1 από την ProJect Audio Systems είναι το πρώτο πικάπ T-Line, με στόχο να παράγει πραγματικό ήχο υψηλής πιστότητας σε χαμηλή κατηγορία τιμής.
Διαθέτοντας κορυφαία υλικά, κομψή αισθητική και έναν πλούσιο, ζωντανό ήχο, η διαδικασία ανάπτυξης έχει εξασφαλίσει ότι δεν υπήρξε συμβιβασμός στην απόδοση του ήχου κατά την επίτευξη μιας τόσο προσιτής τιμής.
Η κομψή βάση, κατασκευασμένη με CNC, διατίθεται σε γυαλιστερό μαύρο, λευκό σατινέ ή καρυδιά, δεν διαθέτει πλαστικά μέρη και κατασκευάζεται προσεκτικά ώστε να μην υπάρχουν εσωτερικοί κοίλοι χώροι, αποφεύγοντας έτσι τους ανεπιθύμητους κραδασμούς μέσα στη βάση. Με τη φιλοσοφία του σχεδιασμού, το γυάλινο πλατό είναι επίσης βαρύ με μηδενικό συντονισμό - αποφεύγοντας και πάλι τις ατέλειες πλαστικών ή ελαφρών εναλλακτικών χαλύβων. Τέλος, τα πόδια στήριξης που έχουν επιλεγεί, κάνουν καλή δουλειά και απομονώνει το πικάπ από τις δονήσεις του περιβάλλοντος.

 

 

Project Audio Debut Carbon EVO (579€)

 

Debut Carbon EVO Project Audio Lifestyle

 

Το Debut Carbon EVO εστιάζει ακριβώς στα σημεία που κάνουν ένα πικάπ να ακούγεται τέλειο. Τεχνικά έχει σωστό σχεδιασμό, πολύ προσεγμένη εμφάνιση και φυσικά είναι χειροποίητο και φτιαγμένο στην Ευρώπη.

Αυτό το πικάπ έχει φτιαχτεί για να κρατήσει μια ζωή!

 

Το Debut είναι σε όλη την ιστορία του HiFi ένα από τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, κοντά στο 1 εκατομμύριο εραστές του βινυλίου και της HiFi ακρόασης το προτιμούν για να ακούνε τους αγαπημένους τους δίσκους. Στο πέρασμα των χρόνων έχει κρατήσει τη συνταγή σταθερή, εξελίσσοντας το, τεχνολογικά και σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας.

 

Το σώμα του είναι από MDF και με τα 8 περάσματα βαφής στο χέρι έχει τη καλύτερη οπτική και αίσθηση που είχε ποτέ. Οι χρωματισμοί του έχουν επιλεχθεί από τη Project Audio να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τάσεις της μόδας και στις επιθυμίες των καταναλωτών.

 
Το πλατό του, βάρους 1,7kg είναι βαρύτερο από κάθε άλλο πλατό που κυκλοφορεί σε αυτή τη κατηγορία τιμής. Αποτελείται από μέταλλο και στο εσωτερικό του η project έχει βάλει ένα δακτυλίδι από TPE (thermoplastic elastomer). Τα μεταλλικά πλατό έχουν το μειονέκτημα του μεγάλου συντονισμού αλλά με τη χρήση του TPE όχι μόνο κατάφερε να τον εξαλείψει τελείως αλλά και να δημιουργήσει με αυτό το τρόπο μια κινούμενη εσωτερική ενέργεια. Αυτή η ενέργεια είναι το φαινόμενο του flywheel effect! Το αποτέλεσμα είναι η ακόμα πιο ομαλή και αθόρυβη λειτουργία!

 

CS 505-4 (The Legend) - Dual (720€)

CS 505-4 ( The Legend ) - Dual

Το νεο βελτιωμενο 505-4 ειναι εδω. Το σασσι του πλεον ειναι εξ ολοκληρου απο ξυλο,η αναρτηση του μοτερ εχει βελτιωθει με αποτελεσμα το μοτερ να ειναι ακομα ποιο αθορυβο κατα τη λειτουργια του και τελος τα καλωδια του βραχιονα καταληγουν ατοφια κατευθειαν στη κεφαλη,αποτελουνται απο επαργυρο πολυκλωνο αγωγο χαμηλης αντιστασης και χωρητικοτητας.

 • Ημι-Αυτοματο χειροποιητο πικ-απ Γερμανιας.
 • Πλατo Αλουμινιου με μηχανισμο αποσβεσης κραδασμων και αντιστατικη τσοχα.
 • Τυπος οδηγησης :16-πολικο Συχρονο μοτερ με αναρτηση και κινηση με ιμαντα.
 • Auto stop στο τελος του δισκου.
 • Διακοπτης επιλογης ταχυτητας στροφων 33-45 rpm.
 • Ρυθμιστικο στροφων μικρομετρικα.Pitch Control.
 • Στροβοσκοπικος δισκος για τη μικρομετρικη ρυθμιση των στροφων.
 • Βραχιoνας Aλουμινιου τυπου Cardan Bearing ULM ΧΜ 300 ΑLLOY
 • Μηχανισμος ανυψωσης βραχιονα με μηχανικο συστημα αποσβεσης κραδασμων.

 

Rega Planar 3 (879€)

Planar 3 - Rega

 

Σύγχρονο μοτέρ AC 24V ψυχόμενο με νέα πλακέτα PCB υψηλών προδιαγραφών χαμηλού
θορύβου. Εξωτερικό τροφοδοτικό.
Pulley αλουμινίου για μηδενικό θόρυβο και καλύτερη ακρίβεια στροφών
Ειδικό πηγάδι μηδενικών ανοχών (new patent) Φ 11mm
Χειροκίνητη επιλογή ταχυτήτων 33 1/3 rpm, 45 rpm
Πλατό βελτιωμένης ακριβείας τύπου float glass ‘Optiwhite’ πάχους 12mm
Χειροποίητος βραχίονας RB330 μηδενικών τριβών (new patent)
Προστατευτικό καπάκι από διάφανο plexiglass
Νέου τύπου στήριξη 3 σημείων για τέλεια ηχητική απομόνωση
Εργονομικός διακόπτης On/Off κάτω από το πικάπ

 

Project Audio X1 (939€)

X1 - Project Audio

Πραγματικά Χαρακτηριστικά High-End - Αληθινός ήχος Audiophile - Προσιτή τιμή

Με κεφαλή Pick it S2 MM

Ο κλασικός σχεδιασμός πικάπ Pro-Ject Audio επανεξετάστηκε και βελτιώθηκε σε νέα επίπεδα αναλογίας τιμής/απόδοσης!

 

Το 1991 η Pro-Ject ξεκίνησε μια επανάσταση στο HiFi με την εισαγωγή του πικάπ Pro-Ject 1. Ένα νέο πικάπ υψηλού επιπέδου, χαμηλού προϋπολογισμού τη στιγμή που το CD ήταν βασιλιάς.

 

Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, δημιουργούσε ενδιαφέρον για τον αναλογικό ήχο σε μια εποχή που οι άλλοι γύριζαν τις πλάτες τους. Η επιτυχία ήταν αποτέλσμα από 3 κρίσιμες φιλοσοφίες:

 

 • Απλό αλλά τεχνικά σωστό σχεδιασμό

 • Υψηλής ποιότητας υλικά

 • Πλήρως χειροποίητα, άριστα μηχανικά, κατασκευασμένα στην ΕΕ

 

Δεν υπάρχουν φανταχτερά και περίεργα χαρακτηριστικά. Ήταν ένα αυστηρά χειροποίητο πικάπ. Όλες αυτές οι αποφάσεις οδήγησαν σε αποτέλεσμα με απίστευτο ήχο σε φανταστική τιμή.
Το X1 βασίζεται στο ίδιο σκεπτικό με το P1, αλλά βελτιώνεται σε κάθε πτυχή χάρη στα σύγχρονα υλικά και τις νέες μεθόδους παραγωγής.Clearaudio Concept (1525€)

Concept - Clearaudio

Το πλαίσιο του Concept αποτελείται από έναν πυρήνα από φυσικές ίνες ξύλου μεσαίας πυκνότητας, μέσα σε ένα περίβλημα από αλουμίνιο και πάνω στρώμα που περιλαμβάνει υψηλής τεχνολογίας συνθετικό υλικό. Αυτό το σύνθετο υλικό εξαλείφει τις επιζήμιες επιδράσεις που προκαλούνται από ανεπιθύμητες δονήσεις.

Tο μοτέρ συνεχούς ρεύματος τροφοδοτείται από ενα εξωτερικό τροφοδοτικό με σταθεροποιημένη τροφοδοσία ρεύματος και απομονώνεται πλήρως από το υπόλοιπο πλαίσιο, απομονώντάς το από οποιαδήποτε μηχανική παρεμβολή. Το Concept διαθέτει μαγνητικό έδρανο που είναι απαλλαγμένο από τριβές για εξαιρετικά χαμηλή παραμόρφωση και εξαιρετική απόδοση.

Το σέτ συμπληρώνεται με την καφαλή κινητού μαγνήτη της Clearaudio Concept V2 MM

The DC motor is fed by an external voltage-stabilised power supply and is completely decoupled from the chassis, isolating the record from any mechanical interference. The Concept tonearm features a magnetic bearing that is friction-free for extremely low distortion and superb performance. The package is completed with the high-quality Clearaudio MM CONCEPT CARTRIDGE. With the Concept turntable package, Clearaudio offers you an extremely innovative design that is very affordable.

The revolutionary Concept combines the highest quality of music playback with a design that has won several awards worldwide – including the German Design Award and 'Best Turntable' award from 'What Hi-Fi? Sound and Vision' magazine. With the Concept, to find an affordable entry point to the high-end world is a breeze. It reveals the magic of optimum sound reproduction even for those music lovers who could not previously afford this experience. You can buy the Concept in a package with specially developedMOVING MAGNET (MM) or MOVING COIL (MC) cartridges. A frictionless magnetic bearing tonearm is responsible for the optimal performance of the cartridges. All critical parameters from cartridge tracking weight to anti-skating are preadjusted in our factory. The Concept represents the ideal of stress-free 'plug and play': unpack, connect, put the record on the platter – and just enjoy music. There was never more audiophile technology in this class of turntables.
Clearaudio Performance (Τιμή Πακέτου με βραχίονα Clarify & κεφαλή Virtuoso 3499€)

Performance - Clearaudio

 

Το Performance DC της Clearaudio μοιράζεται την εξελιγμένη τεχνολογία με τα βραβευμένα πικάπ Ovation και Concept της Clearaudio, τοποθετώντας το στη μέση αυτής της σειράς τριών πικάπ με εξαιρετικό ήχο, απαράμιλλη αξία και ευκολία χρήσης.

Το κύριο σασί του Performance DC της Clearaudio αποτελείται από πυρήνα ξύλου ειδικής πυκνότητας, τοποθετημένο ανάμεσα σε δύο πλάκες από ανοδιωμένο αλουμίνιο.

Μια ζώνη γυαλισμένου αλουμινίου τυλίγεται γύρω από τό κυρίως σασί, δίνοντας στό Performance DC μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση.

Ο ισχυρός και αθόρυβος κινητήρας DC είναι τοποθετημένος στο σύνθετο κύριο πλαίσιο και απομονώνεται αποτελεσματικά για ενισχυμένο δυναμικό εύρος.

Ο κινητήρας και ο ιμάντας είναι κρυμμένοι, προστατευμένοι από σκόνη και υπεριώδη ακτινοβολία. Περιστρέφουν ενα πλατό αλουμινίου με ακρίβεια, πάχους 40mm, υποστηριζόμενη από το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας CMB (Ceramic Magnetic Bearing) της Clearaudio.

Οι ταχύτητες 33, 45 και 78 στροφών επιλέγονται από μπλε φωτιζόμενα κουμπιά, ενσωματωμένα εργονομικά στο μπροστινό αριστερό μέρος του πλαισίου. Η δυνατότητα ρύθμισης της ακρίβειας είναι δυνατή για κάθε ταχύτητα μέσω ποτενσιομέτρων που είναι προσβάσιμα από τον χρήστη.

Το Performance DC της Clearaudio έρχεται στάνταρ εξοπλισμένο με το μαγνητικό βραχίονα Verify Carbon Fiber της Clearaudio και η βάση του μπορεί να φιλοξενήσει μια ποικιλία από βραχίονες των 9 ιντσών, συμπεριλαμβανομένων των Clarify, Magnify και Universal tonarms της Clearaudio.

Ο βραχίονας verify παρουσιάζει την πρωτοποριακή τεχνολογία μαγνητικών ρουλεμάν της Clearaudio , εξαιρετικός και βελτιοποιημένος, απο ανθρακονήματα ( για την αποφυγή των συντονισμών ) αποτελούν τη βάση για ένα φιλικό προς τον χρήστη βραχίονα ακτινικού σχεδιασμού.